tiistai 8. toukokuuta 2012

Suuri duunivaatepostaus.

Duunivaateteema jatkuu. Tapani mukaan väitän, että viidellä vaatteella (..tai vaateryhmällä..) pääsee työelämässä aika pitkälle. Kertokaa taas, puuttuuko jotain!
workwear

Aloitetaan klassisella bleiserillä. Musta jakku on tosiaan työgarderoobin kulmakivi ja perusta. Se skarppaa farkut ja mekot toimistokelpoisiksi vaatekappaleiksi ja menee aamusta iltaan. Itse omistan kolme eri mallista mustaa jakkua; boyfriendin ja kaksi istuvampaa, joista toinen tosiaan oli löytö Lontoon reissulta Jigsaw -liikkeestä. Yli kahden sadan punnan bleiseri oli alessa 70 puntaa! Gotta love the sales.
2.work

Toinen ehdoton ostos toimistotytöille on hyvin istuva mekko. Mekko voi olla esimerkiksi musta kotelomekko (ei vain valitettavasti sovi omalle vartalolle), kietaisumekko, parempaa trikoota oleva tunika tai jokin värikäs ja ihana päivän piristäjä. Avainasioita ovat mallin sopivuus omalle vartalolle sekä mukavuus. Mekon pitää olla sellainen, että siinä jaksaa olla koko päivän. Riippuen kenkien korosta ja asusteista tämäkin vaate vie aamusta iltaan.
3.work
Kaapista pitäisi löytä ainakin kahdet tai kolmet toimistoon sopivat housut. Mustat ovat ehdoton must, lisäksi itse käytän chinos -mallisia housuja. Etenkin kesällä vajaamittaiset lahkeet tuovat asuun keveyttä. Työvaatekaappiin voi kuulua myös tummia farkkuja, mutta housut ovat monikäyttöisemmät ja asiallisemmat. Yläosaksi voi vetää neuleen, silkkipuseron, tunikan tai paidan ja jakun. Kaikki käy.

4.work
Jakun vaihtoehto on laadukas ja mukava neuletakki. Tämä on hyvä sijoitus niille päiville kun jakku tuntuu liian viralliselta. Myös talvella tällainen on hyvä olla olemassa. Oikean mallinen ja värinen neuletakki on yhtä monikäyttöinen kuin jakku. Niihin kaikkein virallisimpiin tilaisuuksiin en tätä tosin laittaisi, vaikkakin mekon kanssa neule voi olla jopa juhlava.
5.work


Silkkisiä, satiinisia, trikoisia, paitoja ja puseroita tarvitaan viikon jokaiselle päivälle. Vaikka jokainen nainen tarvitseekin valkoisen ja mustan tällaisen, suosittelen lämpimästi myös rohkeiden värien ja printtien käyttöä. Mustien housujen ja bleiserin kanssa asun tyylin ja sävyn määrittää juuri se jakun alta pilkottava paita. Voi panostaa, mutta nykyään myös pihistää. Tuo valkoinen rusettipaitahan maksoi viime syksynä h&m:ltä ruhtinaalliset 9 euroa. Hihattomat paidat löytyvät Seppälän tämän kevään valikoimista samaan hintaan. Itse hankin jo vihreän ja keltaisen. ..Täytyy varmaan palata vielä mustaa paitaa varten; se on täydellinen iltarientoihin. Kaunis paita menee farkkujen, suorien housujen ja hameiden kanssa. Se on myös kasvoja lähimpänä, joten väri kannattaa valita huolella.

Siinäpä siis 5 vaatetta, jotka työgarderoobiin tarvitsee. Aika simppeliä ja suoraviivaista, vai? Kuitenkaan ei kannata väheksyä asusteiden merkitystä. Saman mekon voi pukea viidellä eri tavalla. Kiinnitä siis huomiota myös näihin:
6.work

Duuniasusteissa erityishuomiota kannattaa kiinnittää kenkiin ja laukkuun. Kenkiä pitäisi olla eri tilaisuuksiin; peruskorkkarit, ballerinat ja kesäksi keveät kangaskengät (riippuu toki työpaikasta, mutta ylipäätään nämä ovat supermukavat). Talvella vielä asialliset nilkkurit ja tasapohjaiset saapikkaat ovat tarpeelliset. Itse suosin kengissä Eccoa ja Clarksia, joiden valikoimista löytyy kauniita, klassisia malleja, jotka ovat myös mukavia jalassa. Ballerinat ovat Wondersin, ja heidän valikoimistaan löytyy niinikään ihania ja jalkoja helliviä työkenkiä. Laukkuna taasen on palvellut Tanon nahkalaukku jo yli vuoden päivät. Siinä on tarpeeksi tilaa läppärille, kalenterille ja vaihtokengille ja taskuja ja lokeroita kaikelle tarvittavalle. En ole vielä kyllästynyt siihen ollenkaan. Lisäksi itseä voi piristää kauniilla koruilla, huiveilla ja kellolla.

Läpileikkaava teema on laatu. Panosta laadukkaisiin materiaaleihin; klassisista vaatteista ja asusteista puhuttaessa ne maksavat kyllä itsensä takaisin. Bleiseri, nahkakengät ja laadukas nahkalaukku kestävät käytössä vuosia.

5 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Ooh, kerrankin mulla on kaikki nämä tarvitut vaatteet. Jos vähän sovelletaan, mulla on nimittäin yksi paitapusero. Ja mustat suorat housut on H&M:n ohuet pillihousut, köh. :D

Heidi kirjoitti...

Oon menossa työharjoitteluun ihan superkonservatiiviseen paikkaan Nykiin. Muistelen jotain, että säkin olisit ollut harjoittelussa Nykissä? Vai muistanko mä ihan väärin, en löytänyt siitä enää etsimällä tietenkään mitään juttua täältä :D

Mutta miten ihmeessä oikein pukeudun siellä? Tarkoittaako konservatiivinen mustaa jakkupukkua kesälläkin? Ulkona ainakin varmasti paahtuu helteissä, huh... Oon onnistunut löytämään nyt yhden jakun, parit housut ja yhden ihan karmean hameen :( En tiedä, mistä vois löytää hyviä jakkuja yms. isompi kokoiselle, tavallisten ketjuliikkeiden valikoimasta 46 ei ainakaan mene päälle.

Tinde kirjoitti...

Hei Heidi!

Olin tosiaan korkeakouluharjoittelussa Nykissä, mutta palasin sieltä noin puoli vuotta ennen blogin aloittamista, joten en ehtinyt sieltä mitään postailla. Enkä ole muutenkaan hirveästi siitä kirjoitellut. Kokemus oli kuitenkin aivan mieletön, joten onnittelut harjoittelupaikan johdosta ja tsemppiä aivan hirveästi! Päivittäin on edelleen ikävä Nykiin, se on kyllä maailman hienoin paikka.

Itsekin luulin meneväni konservatiiviseen työympäristöön, mutta käytännössä suurin osa virkamiehistä oli "vain" asiallisissa vaatteissa. Pukukoodi ei siis ollut niin tiukka kuin esim. asianajotoimistoissa tms. Johtajat olivat toki aina pukeutuneet hyvin konservatiivisesti. Tärkeää on olla siistin näköinen ja että ihoa ei näy liikaa. Onko työnantajasi muuten suomalainen vai amerikkalainen? Jenkit ovat työpukeutumisessaan tarkempia kuin suomalaiset.

Kesäkuumasta ei tarvitse murehtia; kaikki New Yorkin toimistot on ilmastoitu niin hyvin, että niissä ei todellakaan tarkene ilman pitkähihaista! Neuvoisin, että otat mukaan bleiserin ja housut; jätä hirveä hame kotiin! Tarvitset muutaman kauniin paidan (silkkiä tai laadukasta puuvillaa, voi olla myös trikoota, jos on hyvälaatuista, eikä liian tiukkaa) ja lisäksi suosittelen hankkimaan jonkin monikäyttöisen mekon. Pue jakun alle lyhythihainen paita ja nautiskele kesän lämmöstä lounastunnilla.

Jenkeissä plus-kokoisia vaatteita löytyy joka kukkarolle, joten ota mukaan lähes tyhjä laukku; se täyttyy kyllä!
Onnea matkaan!!!

Heidi kirjoitti...

Hei, kiitos vastauksista :) Oon menossa suomalaiselle työnantajalle, joten ehkä siellä ei nyt ihan super konservatiivisia ollakaan. Olis ihana helpotus kyllä, jos ei joka päivä tarvitsisi mustassa jakkupuvussa olla.

Joo, odotan innolla noita Nykin shoppailumahdollisuuksia! Pois tullessa varmaan pitää maksaa toinen laukku koneeseen, heh.

Anonyymi kirjoitti...

Mun pitää mennä heti seppälään ettimään noita hihattomia paitoja,kiitti vinkistä!